Wie ben ik en wat zijn mijn doelstellingen

Korte biografie
Ik ben geboren op 12-2-1958 te Bergen (N-H). In ons ouderlijk gezin zijn vijf jongens en drie meisjes geboren. Zelf ben ik het derde kind. Ik heb mijn jeugd als niet makkelijk ervaren en voelde mij vaak eenzaam en onbegrepen. Na beschouwing in de laatste jaren kwam ik er achter dat dit vooral te maken had met de tijdspanne van toen. Er werd nog erg opgekeken tegen mensen met ‘status’. In die tijd werd de kreet ‘het hoort zo’, veelvuldig gebruikt. Wij zijn in de basis vrij streng Rooms-katholiek opgevoed. Op de lagere school stond ik zeer frequent als misdienaar op het altaar. Wat mij daarin aansprak was de de mogelijkheid mijn innerlijke rotsvaste geloof in God frequent actief te kunnen beleven. Met de kerkelijke invulling van de diensten had ik moeite. Ik kon mij als jongen van 8-9 jaar al niet voorstellen dat het geschreven en uitgedragen woord geheel in overeenstemming was met de waarheid. Ik realiseerde mij toen al dat de teksten waren doorgegeven en veranderd zouden zijn. Wat mij in de bijbel teksten aansprak waren dus vooral de grote lijnen. Nu nog heb ik de overtuiging dat als mensen de ware bedoeling van de teksten, ongeacht uit welke geschriften overgenomen, begrijpen en toepassen, je zeer dicht bij de ware bedoeling van het leven bent.

In 1983 zijn mijn vrouw Willy Bruijn en ik in het huwelijk getreden. Frequent noem ik haar ‘mijn vriendin’, omdat mijn liefde voor haar nog immer even groot is. Wij hebben twee zonen gekregen. Niels is geboren in 1991 en Colin in 1999. Beiden hebben, net als ik, sterke spirituele ervaringen.

De spirituele ervaringen uit mijn jeugd bestonden uit o.a. uit ‘onbewuste’ uittredingen, het beleven van andere (vorige) levens, helder voelen enz. In 1997 kwam ik tot zelfonderzoek en heb toen, als je het zo wilt noemen, het spirituele pad echt opgepakt. Tijdens een, op dat moment, moeilijke periode in mijn leven kwam ik in contact met een echtpaar dat mij ‘dwong’ tot dat zelfonderzoek. Daarnaast ontving ik van hun ondersteuning d.m.v. Reiki behandelingen. Dit heeft mij in sneltreinvaart verder doen groeien. In juli 2001 kwam ik in contact met een spirituele leraar: ‘Swami Gopala Krishna Baba’. Deze was voor een paar weken overgekomen uit India. De persoonlijke ontmoeting had een enorme impact op mijn bewustzijn. Van deze leraar heb ik de Indische bijnaam: ‘Balram’ gekregen. Door omstandigheden kwam ik november van datzelfde jaar nog in de mogelijkheid om een maand naar India te gaan, waarvan ik ongeveer twee weken bij Swami verbleef. Tijdens de hierboven beschreven ontmoetingen heb ik van Swami een aantal inwijdingen gekregen welke mijn bewustzijn en mogelijkheden deden verbreden en versterken.

Op 1 mei 2003 ben ik ingewijd als Reiki-Master en geef mensen de daarvoor benodigde trainingen en inwijdingen. Ook behandel ik met succes allerlei mensen met persoonlijke problemen. Dit op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Een behandeling van mij kan bestaan uit Reiki, magnetiseren, psychometrie, helderziende waarnemingen of een combinatie hiervan. Ook heb ik leren te vertrouwen op de begeleiding vanuit de geestenwereld en het Hoger Zelf. Op deze wijze laat ik ontstaan wat gebeuren mag.

Mijn levensdoel is
* Om bovenal mijn medemens, desgewenst, te mogen helpen op hun persoonlijke levenspad;
* Kennis en inzicht te mogen geven over het doel van het/hun leven;
* Compassie te hebben voor hun persoonlijke situatie;
* Waar gewenst en mogelijk ondersteunen van hun proces tot groei en wellicht genezing d.m.v. actieve behandeling;

Mijn spirituele doel is
Ik ben een spiritueel begeleider die mensen helpt zelfstandig te worden doormiddel van het geven van passende ondersteuning in hun eigen proces. Op deze wijze krijgen zij zelfvertrouwen en kunnen ze in hun eigen ogen waardevol gaan worden. Zo krijgt de mens het inzicht dat wij allen hetzelfde zijn en dat feitelijk ook alle geloven één zijn. Dit is mijn spirituele doel waarmee ik op aarde gekomen ben. Op deze manier zie ik de mogelijkheid om het inzicht van het universele bewustzijn, het Goddelijke bewustzijn, te verspreiden.