Rouw-, Ziekte- en Emotieverwerking
Je bent op zoek naar antwoorden om met de ontstane situatie om te kunnen gaan.

Tijdens een periode dat iemand (ernstig) ziek is, of na het overlijden van een dierbare heb je vaak vragen en (veel) verdriet te verwerken waarbij je wordt meegesleurd in allerlei dagelijkse zaken die geregeld moeten worden. In dergelijke situaties ontstaat vaak de behoefte om vragen beantwoord te krijgen.

Dit kunnen zingevingvragen, levensbeschouwelijke vraagstukken en ethische dilemma’s zijn zoals:
        * Waarom een ziekte;
        * Waarom een ziekbed of plotseling overlijden;
        * Stervensbegeleiding;
        * Euthanasie;
        * Is er leven na de dood;
        * Waar is de overledene nu;
        * Kunnen zij mij zien en kan ik (zelf) contact met hun krijgen;
        * Ik ervaar een overledene om mij heen, klopt dit;
        * Hoe heeft de overledene het sterven ervaren;
        * Heeft de overledene er vrede mee;


Hoe kan ik je eventueel helpen
Dergelijke vragen kunnen door mij worden beantwoord met inzicht voor jou over de ontstane situatie.
Dit kan door helderheid te geven over je ziekte of mogelijkheid hoe het is ontstaan en wellicht ook is op te lossen.
Ik kan je uitleg geven over het leven en het leven na ‘de dood’ en inzicht geven in de processen hieromtrent.
Tijdens mijn uitleg maak ik ook gebruik van mijn ‘gaven’ waardoor ik inzicht en helderheid verkrijg in de juiste antwoorden op jouw vragen. Ook kunnen zaken ter sprake komen waar je zelf niet meer aan gedacht hebt. Dit gebeurt als dat in jouw levenssituatie van belang zal zijn. Het is mogelijk dat tijdens zo’n sessie contact ontstaat met de (een) overledene(n). Dit kan en zal alleen geschieden als deze overledene hier ook voor open wil staan. Met andere woorden zij/hij moet zijn goedkeuring geven en zelf ook toe zijn aan eventueel contact. Desgewenst kan de overledene dan op deze wijze de informatie doorgeven die het kwijt wil.

Wat is mijn doelstelling bij deze hulpverlening
Ik richt mij altijd meer tot het beantwoorden van jouw levensvragen dan dat ik met de ‘overledene’ bezig ben. De antwoorden die je via mij verkrijgt dienen met name jou met verkrijgen tot inzicht hoe verder te gaan met de huidige (ontstane) situatie. Je zal via mij dus meer over jezelf te weten komen dan over de overledene(n). De reden hiervan is mijn zienswijze over de uniek te lopen ziel paden en dat de overledene(n) dus ook hun eigen ziel pad hebben te gaan; net als jij jouw unieke pad hebt te bewandelen. Jullie zielen hebben elkaar in dit leven gekruist en daarbij elkaar gediend in elkaars groeiproces. Vanaf het moment van overlijden wordt het inzicht anders en als het juist verloopt ook het geheel overzien.

Hoe zou een contact met overledene ‘actief’ tot stand kunnen komen
Op jouw verzoek kan ik ook trachten contact te leggen d.m.v. psychometrie. Dit is het invoelen van de energie die in/om een voorwerp, foto of zelfs bloemen aanwezig is. Doordat ik via die weg contact maak krijg je van mij informatie die voor jou belangrijk is.
Bovendien kan het zo zijn dat ook de overledene door dit verhelderingsproces geholpen wordt met zijn/haar verwerking.

Tenslotte:
Ik weet dat mensen (zielen) voortleven na de dood en dat het mogelijk is om contact te houden met onze dierbaren, ook als we dat niet (direct) ervaren. Begrijp daarom dat iedere gedachte aan of over haar/hem desgewenst aankomt.
Ik besef mij terdege dat sommige mensen het best vreemd, eng of zelfs ondenkbaar vinden om op deze manier naar antwoorden en/of duidelijkheid te zoeken. Voor mij als redelijk nuchtere Noord-hollander weet ik inmiddels dat wat ik hoor, zie en voel klopt. Dit wordt mij met name bevestigd door diegenen die bij mij zijn gekomen en aangeven enorm geholpen te zijn in het verkrijgen van duidelijkheid en daardoor weer rust in hun leven vinden.. Hierbij zaten ook zeker mensen die in aanvang zeer kritisch waren ten aanzien van alternatieve hulp.